Hem - Mina skivor - Köp CD - Musik&Text - Bilder - Kontakt

Välkommen till Greenverk!

 

GREENVERK kallar jag mitt 'skivbolag' - jag har gett ut mina full-CD 2005 och 2008, min julsingel 2009 och mina digitalt utgivna låtar 2014 på egen label, så därför behövde jag kalla det för något. Namnet Greenverk har legat i många år och väntat på att bli använt - jag lekte med tanken redan på 80-talet, när min LP "Brinn" skulle ges ut. Jag är väldigt glad och tacksam att ha möjligheten att få ut min musik till alla lyssnare. Sång och musik är det som ligger allra närmast mitt hjärta.

Här på min hemsida har jag lagt ut massor av egna låtar som jag spelat in under åren + lite kuriosa från min barndom och mina tonår. Se Musik&Text. Där kan Du både lyssna på låtarna och läsa texerna. Under Bilder finns flera fotoalbum från mitt musikaliska liv, och i albumet Skivomslag finns också information om medverkande på mina skivor. Du kan köpa mina skivor och digitala filer här.

När jag var ungefär 30 år kom jag igång med att skriva egna låtar - texterna bara kom flödande någonstans inifrån och det blev ett intensivt skapande som ledde till ett par skivinspelningar. 1982 släpptes en singel och en LP med mina låtar på skivbolaget Nacksving. Jag spelade sedan in ytterligare material till en ny LP, men den kom aldrig ut eftersom bolaget gick i konkurs. Rikskonserters skivbolag Caprice köpte två av låtarna, och gav ut dem som singel 1986. Se discografin.

Nu på 2000-talet har jag på eget bolag givit ut ett par fullängds-CD med egna låtar - "Liv" 2005 och "Mitt bultande hjärta" 2008. Ett par radiosinglar har det också blivit som 'försmak' till dessa två CD... låten "Älskade barn" från 2005 och "Mitt bultande hjärta" från 2008. Till julen 2009 gav jag också ut min "Julsingel". För att köpa mina CD - klicka här. Lyssna och läs sångtexter här.

Lite grann om mig. Ända sen jag var mycket liten har jag älskat att sjunga, och under livets gång har jag stått på en hel del scener - både små och lite större. Min TV-debut gjorde jag i programmet 'Småstad' som 13-åring, då jag sjöng "Mora-kullans vals". Ett år senare gjorde jag en singel på skivbolaget Cupol med den sången och "Den gamla Moraklockan".

Min favoritmusik var pop och under tonåren framför allt Beatles, men det var massor av band och artister som var små husgudar, som t.ex. Animals, Jimi Hendrix, Sonny & Cher, Dusty Springfield, Bob Dylan, Cream, Searchers, Beach Boys m.fl. Här på hemmaplan gillade jag Mascots mest. Senare blev Stevie Wonder min stora favorit - hans röst är unik i mina öron... rent guld i strupen. Billy Joel, Alan Parsons Project, Bette Midler, Eva Cassidy, Tina Turner, Annie Lennox, U2. Ja, listan kan göras lång. Idag finns det så många bra artister och sångare, så jag bryr mig inte om att peka ut någon särskild. Jag tycker om många stilar - bara det berör på något sätt.

Jag har jobbat i alla möjliga band och konstellationer - både som solo- och bakgrundssångerska. Det är alltid roligt att pröva på nya saker, och det tänker jag fortsätta med.

Även numera är jag ute och sjunger/spelar då och då. Det finns inget roligare än att skapa musik, spela in och sjunga för människor som vill lyssna. Sång och musik är livgivande och ett underbart uttryck för själen - ett uttryck som väcker känslor till liv och skapar gemenskap.

Jag finns också på Facebook .

Vill Du kontakta eller boka mig - klicka här.

 

Tillbaka till Index-sidan