Karin Green - Singer/Songwriter, poet, röstcoach

kgsangerska

Min musik

 

GREENVERK kallar jag mitt 'skivbolag' - jag har gett ut mina full-CD 2005 och 2008, min julsingel 2009 och mina digitalt utgivna låtar 2014 och 2020 på egen label. Namnet Greenverk hade legat i många år och väntat på att bli använt - jag lekte med tanken redan på 80-talet, när min LP "Brinn" skulle ges ut. Jag är väldigt glad och tacksam att ha möjligheten att få ut min musik till mina lyssnare.

Min musik finns att lyssna på online på Spotify, YouTube, och även på iTunes. På iTunes söker du på mitt namn och kan också köpa låtarna. Vill du köpa mina två full-CD - "Liv" och "Mitt bultande hjärta" - går de att beställa hos mig - maila till info@greenverk.com.

När jag var ungefär 30 år kom jag igång med att skriva egna låtar - texterna bara kom forsande inifrån och det blev ett intensivt skapande som ledde till ett par skivinspelningar. 1982 släpptes en singel och en LP med mina låtar på skivbolaget Nacksving. Jag spelade sedan in ytterligare material till en ny LP, men den kom aldrig ut eftersom bolaget gick i konkurs. Rikskonserters skivbolag Caprice köpte två av låtarna, och gav ut dem som singel 1986.

Nu på 2000-talet har jag på egen label givit ut ett par fullängds-CD med egna låtar - "Liv" 2005 och "Mitt bultande hjärta" 2008. Ett par radiosinglar har det också blivit som 'försmak' till dessa två CD... låten "Älskade barn" från 2005 och "Mitt bultande hjärta" från 2008. Till julen 2009 gav jag också ut min "Julsingel". 2014 gav jag ut "Vintersingel" digitalt, och 2020 kom de tre låtarna på "Kärlekens olika ansikten". För att köpa mina CD - maila mig på info@greenverk.com.

Kärlekensolika

"Kärlekens olika ansikten" är tre sånger med kärlekstema -"Min älskade son", "Mannen från havet" och "Tvillingfamn". De släpptes 1 oktober 2020. Inspelat huvudsakligen i Solstudion på Sollerön med Olle Nyberg som producent. Dessa låtar släpptes bara digitalt. Skivnummer GV2010

Vintersingel

"Vintersingel" från december 2014. "Snöflingor faller" är inspirerad av stilla snöflingor utanför mitt fönster. "Ett ensamt skidspår" var min pappas favoritdikt, skriven av Bertel Gripenberg. En mycket vacker dikt som speglar livet självt. Jag tonsatte den till hans åttionde födelsedag 1997. Inspelad i Solstudion, Sollerön med Olle Nyberg som producent. Finns enbart digitalt. Skivnummer GV1412

Så vacker Du är 1986

"Julsingel" från november 2009 med TACK-tema. Det är två ej tidigare utgivna sånger - "Tack för en stilla jul" och "Tack för att du finns". Dessutom är min sång "Älskade barn" med som bonusspår. I "Tack för en stilla jul" medverkar också Älvdalens Gospelkör "Kwedum". Inspelad i Solstudion, Sollerön. Producent: Olle Nyberg. Skivnummer GVCD0902.

Mitt bultande hjärta 2008

CD:n "Mitt bultande hjärta" släpptes i juni 2008. En skön samling låtar i olika stilar och genres - allt från ballader till riktigt svängiga danslåtar. Som alltid med texter som berör - hämtade från livet självt. Spelades in i Solstudion, Sollerön. Här finns bl.a. sången "Mamma" som jag skrev efter att min mamma gått till andevärlden. Skivnummer GVCD0802. Beställ CD

 Liv 2005
CD:n "Liv" kom ut i oktober 2005 efter en period av intensivt och fantastiskt roligt arbete tillsammans med mina medmusiker. Spelades in live i Studio Orsa Inspelningsmän med trummor, bas, gitarr och klaviatur under 3 dagar. Sedan gjordes ytterligare pålägg i efterhand förstås. På den här skivan finns låten "Älskade barn" som blivit mycket efterfrågad. Skivnummer GVCD0502. Beställ CD
Så vacker Du är 1986
Singeln "Så vacker Du är" med B-sidan "Ny gryning" gavs ut av Caprice Records 1986. Låten var från början en del av materialet till en hel LP, men då mitt dåvarande bolag gick i konkurs, köpte Caprice ut 2 av låtarna och gav ut dem på den här singeln. "Så vacker Du är" är en låt som blivit mycket spelad i radio, och jag får fortfarande förfrågningar om den. Skivnummer CAP 9016.
Brinn 1982
LP:n "Brinn" spelades in i Commendante Studios i Göteborg och gavs ut på bolaget Nacksving 1982. Den fick massor av fina recensioner till min stora glädje. Jag presenterade en av sångerna - "Näcken" - i TV-programmet "Hylands Hörna" i början av 1983. "Brinn" fick av riksradions "Plattform" utmärkelsen "Gyllene Plattform" för årets bästa skiva. Skivnummer TR 031-47.
Nattfjäril 1982
En singel som 1982 gavs ut som en försmak till den kommande LP:n "Brinn". "Nattfjäril" på ena sidan och "Brinn" på den andra. "Nattfjäril" blev flitigt spelad i radio. Skivnummer TR45-16.

Morakullans vals

OBS! Det här är inte egna låtar.
Som 15-åring fick jag sjunga in ett par låtar på skivbolaget Cupol i Stockholm. "Morakullans vals" och "Den gamla Moraklockan". Det var väl inte precis min favoritmusik, men jag hade inte så mycket att säga till om. Jag älskade Beatles och var helt och fullt ut ett "popsnöre". Och det är jag nog än :) Skivnummer CS 45/124.

Jag finns också på Facebook .

Vill Du kontakta eller boka mig, eller köpa en CD - klicka här.

 

Tillbaka till förstasidan